این کتاب به کوشش «آرزو قنبری و رضا پورعالی»، خبرنگار و دبیر سرویس ورزشی روزنامه جام جم، با نگرشی فراگیر به آثار جنگ جهانی دوم در برگزاری المپیاد چهاردهم و نخستین حضور تاریخی کاروان ورزش ایران در بازیهای المپیک، اثری شایسته و نمونهای منحصر به فرد در حوزه تاریخنگاری بازیهای المپیک است.
نگارندگان که خود از خانواده ورزش و مطبوعات کشور و همچنین آشنا با جنبش المپیک و پارالمپیک به شمار میروند، در فصل نخست کتاب با پرداختن به پیامدهای جنگ جهانی دوم و شرایط بغرنج اقتصادی حاکم بر دنیا، تصویر روشنی از «المپیک ریاضت اقتصادی» را برای خوانندگان ترسیم کردهاند.
پرداختن به اتفاقات مهم سیاسی جهان در سال ۱۹۴۸ از جمله ترور مهاتما گاندی، کودتای چکسلواکی، آغاز جنگ اعراب و اسراییل، ظهور دوران آپارتاید در آفریقای جنوبی، جدایی نیمه شمالی کشور کُره، در کنار مرور برخی رخدادهای فرهنگی و علمی نظیر اکران فیلمهای الیورتوئیست و هَملت، اولین پخش تلویزیونی سمفونی بتهوون، پرتاب اولین میمون به فضا و تأسیس شرکت پوشاک پوما در آلمان غربی از ویژگیهایی است که خوانندگان کتاب ۱۹۴۸ را در تونلی از زمان به سال برگزاری المپیک لندن میبرد.
کتاب با آتش بمب افکنهای آلمانغربی بر سر مردم بریتانیا در حملات هوایی موسوم به بیلتس در سال ۱۹۴۰ آغاز میشود و با ورود به فضای امیدبخش افتتاحیه المپیک ۱۹۴۸ (پس از دو دوره تعلیق) و البته داستانهای خواندنی و جذابی از زندگی قهرمانان آن المپیک و سرگذشتشان تا زمان مرگ، ادامه پیدا میکند.
فصل دوم این اثر شامل روایتها و مستندات جذاب و کمتر شنیده شدهایست از اولین حضور تاریخی کاروان ایران در المپیک. ناگفتههایی از نخستین روزهای تصمیم گیری برای اعزام کاروان ایران و سیاهه هزینههای آن، تا روزهای حضور ورزشکاران کشورمان در محل اسکان خود در آکتون کانتی در کنار عراقیها و پاکستانیها در یک اردوگاه و البته بازتابهای مثبت و منفی آن اعزام در ماههای پس از المپیک. از شیرینیهای کسب نخستین مدال تا تلخی محاکمه برخی ورزشکاران به دلیل شبگردی در لندن!
آخرین فصل کتاب نیز دریچهای است به سوی تصاویر کمتر دیده شده از المپیک ۱۹۴۸.
دکتر سیدمناف هاشمی، دبیرکل کمیته ملی المپیک و در نوشتار خود در پیشگفتار و دکتر نصرالله سجادی در مقدمه، خواندن کتاب «المپیک ۱۹۴۸» را به ورزشکاران، مربیان، پژوهشگران ورزشی و همه دوستداران و اعضای خانواده ورزش کشور توصیه کردهاند.
علاقهمندان میتوانند کتاب «المپیک ۱۹۴۸» را از طریق انتشارات کمیته ملی المپیک جمهوری اسلامی ایران تهیه کنند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
بهتاش فریبا در گفتوگو با جامجم:
رضا کوچک زاده تهمتن، مدیر رادیو مقاومت در گفت گو با "جام جم"
اسماعیل حلالی در گفتوگو با جامجم: